Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ocak 2011 Salı

Rehberlik Yılları - 2

Dün otellerdeki yemek alışkanlıklarından bahsetmiştik ; bugün işi biraz daha ilerletip , otel müdürleri ve aşçıları ile olan yakın ilişkilerimizi irdeleyelim :) 3 çeşit otel müdürü vardır : Birincisi işini her şeyden önde tutar , kimseyle samimi olmaz sezon sonu alacağı primleri mayısta hesaplamaya başlar , rehber sevmez :))) . İkincisi hem otel sahibine karşı gerekli vazifelerini yerine getirir , hemde muhabbete katılır , eğlenir , hem işini sever , hem rehberi sever :) Üçüncüsü bu işi severek yapar , herkese güler yüz gösterir , çözülemeyecek problemleri bile çözmeye büyük çaba harcar , rehberlerin bir dediğini iki etmez , REHBERLER ONU SEVER :)) İŞTE  bu üçüncüsünden buldun mu tadından yenmez :) Otelin bütün imkanları birer birer önüne serilir , spor sevene spor salonları , ehliyeti olmayana golf arabası :) , yemek sevene MUTFAK :))) Şimdi konuyu bağlamak için bir de aşçı profillerine bakalım ; birincisi işine sadıktır , mutfağında askeri bir düzen vardır , yabancıları sevmez :) , ikincisi işini çok ciddi yapar , dışarıda muhabbeti çok iyidir , eğlenir , güler yüzlüdür , 5 isteğinizden birini yerine getiren çakma lamba cinidir , yabancılarla mesafelidir :) Üçüncüsü 2 haftalık bir kurstan sonra sizi AŞÇI YAMAĞI  yapabilir , bu sayede mutfağa sınırsız giriş çıkış hakkı elde eder , bir sonraki günün menüsüne bile karışabilirsiniz , REHBERLER ONU SEVER :))) ... Ama ne yazık ki bu iki profildeki otel müdürü ve aşçının üçüncülerini aynı otelde bulabilme oranınız %5 'ten yukarıya asla çıkmaz :) İşte bu kardeşiniz 5 yıllık rehberlik kariyeri boyunca bu %5'lik yüzdeyi , %90 oranında tutturabildiğinden hem AŞÇI YAMAĞI , hem Antalya ARŞİDÜKÜ olabilmeyi başarmış , boş kalan zamanlarında da rehberlik yapmıştır :)))) Otel mutfağı 40 kişiden oluşan muhteşem bir kadrodur , kahvaltı , soğuk meze 7-8 kişilik bir ekibin elinden çıkar ve eğer mutfaktaysanız hazırlama aşamasında size bir tabağa hem 32 çeşit peynir ve jambondan oluşan bir omlet hazırlayıp ( bugünkü tahmini maliyeti 35 tl civarında omlet ) yanına 2 kepçe italyan salatası koyabilir , sizi mutluluktan uçurabilir :))) Ana yemekleri hazırlayan ekip 10 kişidir , hergün 2000 kişiye yemek hazırlar ve bir hafta boyunca farklı menüler hazırlar . Bir gece önceden ertesi günün menü toplantısına katılabiliyorsanız inanın sevdiğiniz yemeklerden kendi menünüzü oluşturabilir , ertesi gün öğle ve akşam yemeklerinde bu benim menüm diye kasım kasım kasılabilirsiniz ... Pasta ve tatlı ekibi 6 kişiden oluşmaktadır , hepsi ayrı ayrı sanatkarlardır ... 3 kişi 1 tepsi baklavayı 4 dakikada hazırlayabilir , herhangi bir yaş pasta yapılırken aynı pastanın üzerinde  6-8 eldiven görebilirsiniz , çok hızlıdırlar ... Ben nasıl olsa AŞÇI YAMAĞIYIM diye triplere girmez , herkesle samimi olursanız 11 gün üst üste Kazandibi yaptırabilir , Şeften onlarla beraber azar işitebilirsiniz :))) Ara sıcaklar için 5 kişi görevlidir , sosis , sigara ve paçanga böreği , misket köfte , patates kroket bu arkadaşların hem işi , hemde lakaplarıdır, benim en iyi dostlarım Paçangayla , patates krokettir :)))
Geriye kalan 10 kişilik ekip temizlikten ve bulaşıktan sorumludur , her zaman sinirlidir , uzak durulmalıdır :))) Bütün bu sınırsız mutfak eğlencesinin sırrı hergün izinli olan bir mutfak personelini o günkü tura götürüp ( Tekne Turu , Aqua Park , Rafting veya gece Disco turları ) orada REHBER YAMAĞI yapabilmekte saklıdır :))) İşte buna turizmde birgün ARŞİDÜK , ertesi gün YAMAK SENDROMU denir :)))
Yarın rehberlik yazı dizisinde HAYATIM AVANTA isimli yazımızı okuyacaksınız ve bu yazıyı okuyunca muhtemelen acıktınız , Hepinize afiyet olsun :)))





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder